Web Applicaties

Internet is in de hedendaagse maatschappij niet meer weg te denken. In de beginjaren van internet bestonden de meeste websites slechts uit statische tekst. Tegenwoordig zijn websites uitgegroeid tot zeer uitgebreide webapplicaties. Ook in de embedded systemen heeft internet inmiddels zijn intrede gedaan. Embedded systemen aangesloten op het internet, kunnen wereldwijd bediend en gemonitored worden.

 

BTG Electronics Design heeft ruime ervaring met webapplicaties op zowel embedded als Windows gebied en een combinatie hiervan. In de afgelopen jaren heeft BTG veel verschillende projecten gedaan waarbij er sprake was van een aantal embedded systemen die via internet gekoppeld moesten worden aan een backoffice.

 

Embedded systemen worden aan het internet gekoppeld via GPRS, Wifi, Ethernet etc. Gegevens worden versleuteld verzonden naar de backoffice via SSL. De embedded systemen kunnen vanaf afstand worden voorzien van nieuwe software (firmware download).

 

De backoffice is een content-management systeem waarbij technieken gebruikt worden zoals ASP, PHP of .NET met een koppeling naar MS SQL Server of MySQL server. De backoffice is via het internet met een standard internet browser te bereiken. Eénmaal ingelogd heeft men direct een overzicht van de status van alle aangesloten embedded systemen en is het mogelijk rapporten te creëren, zowel vanaf een PC als vanaf een smartphone.

 

Uiteraard zijn bij de backoffice beveiligingstechnieken gebruikt zodat alleen bevoegde gebruikers toegang hebben tot het systeem.

 

BTG Electronics Design heeft ervaring met zowel het ontwerpen van embedded systemen als met backoffices.